HTML

Volánnal Utazunk

Mindazoknak, akik szeretik, és akik utálják, akik minden nap igénybe veszik, és akik csak sátoros ünnepeken, akik elégedettek vele, és akik nem. Észrevételeket, tapasztalatokat várunk a volannalutazunk@freemail.hu címre!

Utolsó kommentek

  • erdélyi_lány: már egészen összezavarodok...:D szóval szájkosárral és pórázzal kell venni jegyet, de ha kutyatásk... (2009.05.27. 11:55) Kutya a táskában
  • erdélyi_lány: @Pityuka: hello! És kb mennyit kell fizetni a kutyáért? és függ a méretétől is? Az enyém elég kics... (2009.05.27. 11:50) Kutya a táskában
  • Bastet: @honey4: Mélyen egyet tudok érteni az előttem szólóval. Csak szánni tudom ezt a szegény lúzer we... (2009.05.19. 16:28) Kutya a táskában
  • honey4: nah kedves westie gazda először is tedd sebbességbe az agyad mielőtt megszólalsz, a te kutyád lehe... (2009.04.03. 14:02) Kutya a táskában
  • Kriszti: Abszolút egyetértek Mók-kal! Nem értem miért kell most itt cigányozni egyes utasoknak. Miért nincs... (2008.10.04. 14:12) Debrecennek nem kell a Hajdú-Volán Zrt.
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Megszűnik az Árpád hídi végállomás

2008.09.22. 10:16 Volannal Utazunk

Már biztos a hír: 2008. október 1-től a 11-es út Szentendre felé közlekedő buszai (872, 880, 882, 884, 889. 890 és 893. számú járatok) nem a kiárusításra került árpád hídi végállomásról indulnak, hanem Újpest-Városkaputól.

 

Több kérdést is felvet ez a döntés.

Ennyire bíztak a Megyeri híd - szerződésellenes - megnyitásában, hogy ráépítették a jövőbeni forgalmuk felét? A dugók nem szűnnek majd meg, hiszen reggelente mindkét oldalon hosszú sorok állnak a városba jutásra várva, a Szentendrei útról elvileg tűnnek majd el teherautók, akik folytatják útjukat a körgyűrűben (eddig sem voltak túl sokan), de a legtöbb személyautó marad, hiszen nem mindenki vágott volna át a városon, azonban eddig a 11-es útról araszoló buszokról a drága HÉV-re lehetett menekülni. Most ez a könnyebbség is megszűnik, csak a végállomáson lehet a reggelente amúgy is elviselhetetlenül zsúfolt metróra szállni.

Most a dátum előtt 10 nappal ki is rakják a hírt az információk közé a honlapjukra. Miért csak ennyi időt hagytak felkészülni a változásokra?

A Duna két oldalának évtizedek óta kialakult közlekedése van. Gyerekek tucatjai jártak eddig óbudai iskolákba, felnőttek munkába a környező falvakból a szentendrei út vonalán. Most be sem jutnak a városba, csak a pesti oldal érintésével, ha visszaközlekednek saját maguk az Árpád-hídon át bkv-val, jó fél óra-negyven perc kerülővel. Kinek jó, ha bkv bérletet is venniük kell?

Nem beszélve arról, hogy mennyit ér majd ezek után a BEB bérlet? Ki fogja vásárolni, ha mindössze három megállót mehet vele, 3,1 km hosszan?

Miért nem építettek még kiszolgáló helyiségeket az új csomóponthoz?

Ha a 10-es út buszai csak a Bécsi út-Vörösvári út kereszteződéséig járnak majd, miért nem kezdték el legalább az eső ellen védő megállóhelyeket építeni a puszta aszfaltra, ha már vécére, váróteremre időben nem lehet számítani?

A 10-es úti buszokhoz kapcsolódóan: miért éppen most viszik ki oda a megállókat, amikor az 1-es villamos követési távolságát növelték a paraméterkönyv új irányvonalának megfelelően, és zsúfoltságra lehet számítani?

Hogyan fog elférni ez a sok busz - a várakozókat is beleértve - két buszöbölben, és az Újpest-Városkapu kicsinyke megállóiban?

3 komment · 1 trackback

Címkék: busz felhívás végállomás megálló

A bejegyzés trackback címe:

https://volannalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr38675428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: relevant website 2019.02.15. 02:38:31

Guminő, gumipasi, szexállat - Gumibaby

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.22. 19:13:50

"Kinek jó, ha bkv bérletet is venniük kell?"

A BKV-nak! De ők meg nem fognak bérletpénztárt tenni a Városkapuhoz.

Az ötlet hülyeség, mégpedig azért is, mert nem hagy LEHETŐSÉGEt, hogy a Volánbusz az Árpád VAGY a Megyeri hídon át jöjjön be. Mindkét felé laknak emberek, akik biztosan használják a buszt.

Tényleg mire lesz jó akkor a BKSZ bérlet?

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.22. 19:18:18

A másik dolog: kevesen tudják, de a Városkapunak 2 oldala van Volán szempontból.

Az egyik a volt Váci úti remíz mögött, ha jól láttam 3 vagy 4 kocsiállással. Eddig WC sem üzemelt, az most van egy ideje.
A másik, talán ismeretlen a másik metrókijáratnál lévő. Kicsi a hely, a buszok nehezen fordulnak, pont azért, mert ott van BKV megálló is, ahova rendszeresen befut a 121-es meg a 196A (Gy96A).

Az előbb említett helyen a sofőröknek se WC, se pihenő, néha a buszban alszanak, időnként ha beszélgetni akarnak, átülnek a másik buszára.
A lényeg: a járművezetőknek NINCS végállomásszintű szolgáltatás kialakítva.
Utastájékoztatás szintén majdnem nulla. NINCS nagy táblákra kiírt menetrend, mi honnan indul mikor stb. olyan, mint egy közönséges megálló.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.22. 19:22:10

2 felé van darabolva, végállomás SZERŰnek is csak az egyik oldal mondható.

Nem beszéltem még az elővételi jegyekről sem!
Ugyanis mindkét oldalon a sofőrtől kell jegyet venni, az Árpád hídnál pedig már csak elővételben működött.

2 területen nincs annyi hely, hogy azt a nagy végállomást KIÁLLÓKKAL, 12(?) kocsiállással csak úgy át lehessen pakolni.

Van elég irodaház a környéken, nem tudom mit akarnak még oda, minek nekik az a terület.
Ezért újították fel néhány éve? Mert a kulturált utasváró meg bérletpénztár is odalesz.

Írom mindezeket úgy, hogy BKV-val utazom...
süti beállítások módosítása