HTML

Volánnal Utazunk

Mindazoknak, akik szeretik, és akik utálják, akik minden nap igénybe veszik, és akik csak sátoros ünnepeken, akik elégedettek vele, és akik nem. Észrevételeket, tapasztalatokat várunk a volannalutazunk@freemail.hu címre!

Utolsó kommentek

  • erdélyi_lány: már egészen összezavarodok...:D szóval szájkosárral és pórázzal kell venni jegyet, de ha kutyatásk... (2009.05.27. 11:55) Kutya a táskában
  • erdélyi_lány: @Pityuka: hello! És kb mennyit kell fizetni a kutyáért? és függ a méretétől is? Az enyém elég kics... (2009.05.27. 11:50) Kutya a táskában
  • Bastet: @honey4: Mélyen egyet tudok érteni az előttem szólóval. Csak szánni tudom ezt a szegény lúzer we... (2009.05.19. 16:28) Kutya a táskában
  • honey4: nah kedves westie gazda először is tedd sebbességbe az agyad mielőtt megszólalsz, a te kutyád lehe... (2009.04.03. 14:02) Kutya a táskában
  • Kriszti: Abszolút egyetértek Mók-kal! Nem értem miért kell most itt cigányozni egyes utasoknak. Miért nincs... (2008.10.04. 14:12) Debrecennek nem kell a Hajdú-Volán Zrt.
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Könyöklősdi

2008.02.18. 10:15 Volannal Utazunk

Ahányszor csak arra járok azt tapasztalom, hogy egyes buszok előtt szabályos sor kígyózik, senki nem tolakszik a másik elé, a másikban csapatostul várják a busz beállását és mindenki saját vérmérséklete szerint vesz részt az előbbrejutásért, a helyekért folyó csatában, bevetve könyököt, testcselt, szigorú pillantásokat, táskákat, szélesvállú barátot. Az előző jellemzően a hosszabb utat bejáró volánbuszok megállójának sajátossága, a másik fajta hozzáállás a bkvbusznyi időt futó járművek mellett jellemző, és mindig a buszhoz kötődik, nem napszakhoz vagy az várakozó emberek számához.

Az is bosszantó jelenség, hogyha valaki túlzottan udvarias, beenged mindenkit maga elé, de nem veszi észre, hogy mögötte is jó pár felszállásra váró nő toporog...


Nektek van hasonló élményetek? Vagy az egész nem jelent semmit, hiszen jobbára úgyis le tud ülni mindenki, aki várakozik?

7 komment

Címkék: busz felszállás kedvesutas

A bejegyzés trackback címe:

https://volannalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr22343831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mehelke 2008.02.18. 13:07:44

Bp-Etele-térről Biatorbágy felé (szerintem másfelé is, ahogy észrevettem), eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, vannak. Mindenki szépen beáll a sorba érkezés szerint. Nyugodtan megvárja mindenki a sorát. Lehetne tanulni.

Ellenben Székesfehérváron Sárbogárd felé (szerintem másfelé is) mindig tülekedés, nyomakodás, lökdösődés van. Van olyan busz, ahova már az indulás előtt fél órával sor, azaz tömeg kezd gyűlni. A tülekedéshez hozzájárul a nem megfelelő férőhely biztosítása. Jellemző a kétbusznyi emberhez egy busz küldése.
Az Alba Volán itt csődöt mond, már évek óta nem tudja rendbetenni a Sárbogárd (és tovább) felé indulók közlekedését. De ez már OFF.

IPG 2008.02.18. 21:04:16

Népliget... Gemenc Volános járatok.
Frusztráló, mert a messze (Paks, Szekszárd, Bonyhád) utazó utasok sokat utaznak, és a dunaújvárosi utasok elveszik az ülőhelyet. Kellemetlen. És emiatt mindig megy a tülekedés, persze csak udvarias formában. Próbál az ember még leülni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.21. 10:23:50

ez annyira jellemző :D én már megfogadtam, hogy az Árkád felüljárójáról lefotózom a viccbe illő tömörülést (én már csak így nevezem) és közzéteszem, mert már tényleg paródia, ahogy az emberek tolonganak. Mindenki felfér a hatalmas csuklós buszra, úgyhogy nem értem a problémát. Még az sem lehet indok, hogy radiátorközelbe akarnak ülni a kedves utastársak, hiszen aki elsőnek felrongyol a buszra, az általában leghátul, a fűtetlen részben foglal helyet... érti ezt valaki?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.02.21. 10:27:14

Ellenben a távolsági busznál volt egy kellemetlen élményem, Mátrafüredre utaztam a kedvesemhez és álltam a viszonylag civilizált sorban... beállt a busz és kezdtünk felszállni, nagyon fegyelmezetten, szépen, mindenki kivéve egy nénit, aki folyamatosan lökött-tolt hátulról. Nem mondom, szeretem az ilyesmit, de lehetőleg nem idős nénikéktől a buszsorban... valósággal tolt fel a buszra, noha még nem kerültem sorra. Hátranéztrem - semmi eredmény. Szóltam: 'ne tessék lökni' - semmi eredmény. Aztán hátrafordultam és hangosan, határozottan azt mondtam: 'ne tessék lökdösődni, mert visszalökök, de az fájni fog', na onnantól én voltm a gonosz szörnyeteg, de legalább nem tolt tovább :)

Dezzie 2008.02.22. 09:55:54

ez ismerős :)
mindenki tülekedik, a nénik gondolatban már elhelyezkedtek a plüssbevonatú székeken, de a test nem bírja követni... pedig a végállomáson felszállva nem gyakori, hogy ne tudjon valaki leülni.
sovány dicsőség, aki a másik elé vág, kicsit oldja a napi frusztrációt gondolom :D

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2008.02.26. 00:59:26

A mátrai buszhoz nekem is vannak kellemes élményeim. Tavalyelőtt december 30.án mentünk mátraházára barátnőm és néhány haver társaságában egy 3 napos kirándulgatás, forraltbor, és szilveszteri agysejtpusztítás kombóra. Mivel meg volt beszélve, le volt foglalva a szállás, nem akartuk az utazáson bukni a dolgot, (és persze a vonat+helyközi variációt is hanyagolni kívántuk) még előző nap megvettük a jegyeket. Indulás előtt 10 perccel mentünk ki a buszhoz, óriási tömeg volt egyetlen szóló buszra. Az akciónyuggerek persze az első sorokban tömörültek az első ajtóhoz. Látnotok kellett volna az arckifejezésüket, amikor a buszvezető kinyitotta a hátsó ajtót és feltette a felettébb kellemetlen "Akinek előre váltott menetjegye van kérem fáradjon ide" kérdést. :) Rajtunk kívül még egy társaság, illetve még néhány ember fel is szállt, megtöltve ezzel kb a kétharmad buszt. Azt hiszem itt a többet ésszel mint erővel stratégia ismételt bizonyítást nyert. :)

ZBR 2008.02.27. 23:10:16

Szerintem a magyarázat az, hogy a helyi, gyakori buszokon rövid időre a többség nem akar leülni.

Másik ok, hogy ott törzsutasok vannak. A hosszabb járatokon nem feltétlenül. És aki ritkán volánozik, nem érzi, h mi a módi :)
süti beállítások módosítása