HTML

Volánnal Utazunk

Mindazoknak, akik szeretik, és akik utálják, akik minden nap igénybe veszik, és akik csak sátoros ünnepeken, akik elégedettek vele, és akik nem. Észrevételeket, tapasztalatokat várunk a volannalutazunk@freemail.hu címre!

Utolsó kommentek

  • erdélyi_lány: már egészen összezavarodok...:D szóval szájkosárral és pórázzal kell venni jegyet, de ha kutyatásk... (2009.05.27. 11:55) Kutya a táskában
  • erdélyi_lány: @Pityuka: hello! És kb mennyit kell fizetni a kutyáért? és függ a méretétől is? Az enyém elég kics... (2009.05.27. 11:50) Kutya a táskában
  • Bastet: @honey4: Mélyen egyet tudok érteni az előttem szólóval. Csak szánni tudom ezt a szegény lúzer we... (2009.05.19. 16:28) Kutya a táskában
  • honey4: nah kedves westie gazda először is tedd sebbességbe az agyad mielőtt megszólalsz, a te kutyád lehe... (2009.04.03. 14:02) Kutya a táskában
  • Kriszti: Abszolút egyetértek Mók-kal! Nem értem miért kell most itt cigányozni egyes utasoknak. Miért nincs... (2008.10.04. 14:12) Debrecennek nem kell a Hajdú-Volán Zrt.
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Zenehallgatás a buszon

2008.02.20. 14:25 Volannal Utazunk

A tegnapi zajos-posthoz kapcsolódik Fürtös levele. Hallgatni vagy nem hallgatni? Az itt a kérdés.

"Észrevettem egy alkalommal a Volánbusz utazási szabályzatát átfutva, hogy az tartalmaz néhány érdekes pontot. Az egyik, ami engem érint, nem más mint a zenehallgatás. BKV-járműveken alapból tilos, bár ezért még szerintem soha senkit nem ért retorzió. Volánon erre emlékszem: amennyiben az utasok többsége a zenehallgatás ellen van, akkor a lejátszót (mp3, discman, walkman, rádió, magnó, i-pod) ki kell kapcsolni.
A pontos megfogalmazást nem találtam neten, de remélem mások kisegítenek majd vele.
Elsősorban ennek a gyakorlati oldala érdekelne, illetve, hogy volt-e erre már precedens? Emlékszem, hogy egy alkalommal több utas is rászólt egy lányra, hogy iszonyatosan hangos volt a zene, amit hallgatott és picit halkított a lejátszóján. Én rendszeresen hallgatok zenét buszon, de sosem szólt senki. Ha mégis megtennék, akkor mi lenne? Feláll a sofőr, kiabálva kérdi az utasokat, hogy tegye fel az a kezét, aki szerint  XY utas kapcsoja ki a lejátszóját? S kézfeltartással szavaznak az utasok? Mert elképzelésem sincs a kivitelezéséről ennek a szabálypontnak."

3 komment

Címkék: busz zenehallgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://volannalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr86347185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Alekszejevics Budenszkij 2008.03.24. 23:07:28

Talán azért nem hallottad, mert üvölt a zene a füleden :)

Mellesleg tényleg úgy működne normális esetben, hogyha mások szót emelnek, akkor az emberben van annyi, hogy kikapcsolja vagy nem hallhatóan üzemelteti. Én sem szeretem 5 m távolságból más füleséből a zenét hallagtni, de el kell viselnem.

Tudom, hogy ez élvezet, sőt nem is mondom, hogy ne hallgasson senki zenét, csak tegye ezt zárt kialakítású fejhallgatóval, hogy ne egy egész busznak kelljen hallgatnia.

Persze végső esetben a buszvezetőnek kell erre felszólítania utaspanasz esetén, sőt az uatzási feltételek megsértéséért a lelkiismeretesebbje elintézheti, hogy a következő járat utasait boldogítsd ("Az utazási feltételekben felsorolt szabályok megszegése az utazásból való kizárást" vonhatja maga után). Persze erre még nem volt példa, de miért okoz örömet, ha mást bosszanthatsz? Kb. 2000ft és megoldódnak a problémák.

Fürtös · http://furtos.freeblog.hu 2008.03.30. 19:29:21

Nem. nem.:-) Sosem bömböltetem a zenét a fülemen. Metron még hangosabban szoktam, de maximumon nem.:-) Igazából, ahogy utaltam rá, másnál már hallottam, hogy rászóltak és ezért írtam picit provokatívan, kiváncsi voltam, hány felháborodott komment lesz.:-) Ha szól valaki, lehalkítom még jobban, de kihallatszani sem szokott.:-)
süti beállítások módosítása