HTML

Volánnal Utazunk

Mindazoknak, akik szeretik, és akik utálják, akik minden nap igénybe veszik, és akik csak sátoros ünnepeken, akik elégedettek vele, és akik nem. Észrevételeket, tapasztalatokat várunk a volannalutazunk@freemail.hu címre!

Utolsó kommentek

  • erdélyi_lány: már egészen összezavarodok...:D szóval szájkosárral és pórázzal kell venni jegyet, de ha kutyatásk... (2009.05.27. 11:55) Kutya a táskában
  • erdélyi_lány: @Pityuka: hello! És kb mennyit kell fizetni a kutyáért? és függ a méretétől is? Az enyém elég kics... (2009.05.27. 11:50) Kutya a táskában
  • Bastet: @honey4: Mélyen egyet tudok érteni az előttem szólóval. Csak szánni tudom ezt a szegény lúzer we... (2009.05.19. 16:28) Kutya a táskában
  • honey4: nah kedves westie gazda először is tedd sebbességbe az agyad mielőtt megszólalsz, a te kutyád lehe... (2009.04.03. 14:02) Kutya a táskában
  • Kriszti: Abszolút egyetértek Mók-kal! Nem értem miért kell most itt cigányozni egyes utasoknak. Miért nincs... (2008.10.04. 14:12) Debrecennek nem kell a Hajdú-Volán Zrt.
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Nincs többé retúrjegy, de jó ez a Volánnak?

2008.03.07. 08:36 Volannal Utazunk

Tegnap kissé értetlenül álltam a pénztár előtt, amiután retúrjegyet kértem, kérdezték, tudom-e, mikor utazom visszafelé. Persze, hát holnap. De nem az kellene, hanem az óra. Ugyanis megszűnt a retúrjegy. Ki tudnak adni egy előre látható 2 órás időszakra jegyet napokkal előre, de a másnap bármikori utazás lehetősége megszűnt.

Talán rájöttek, sok buszvezető többször adja ki ezeket a jegyeket az utasoknak, hiszen egész nap érvényesek, nem csak 2 óra hosszat.
Ezzel viszont saját magának árt a társaság. Sokan - köztük magam is - azért vették meg a retúrjegyet, mert nem akarták, hogy a buszvezető döntse el, blicceljenek-e vagy nem. Most ha a vezető nem akar jegyet adni, az utas meg nem akar problémázni, rábízza magát, és egy kisebb összeg fejében mégiscsak csal. Eddig ezt a jegyet előre kifizette, és az utazása rendben volt. Most ezentúl bizonytalan lesz, hogy kap-e jegyet.
Azok is rosszul járnak, akiknek a nagy távolság miatt számított az 5% retúrkedvezmény is,  vagy egyszerűen nem a vezetőtől akartak jegyet venni.

Nem szüntették meg ezzel a bliccelést, a sofőr így sem ad majd jegyet, ha tud. Az emberek is talán meggondolják, becsületesek legyenek-e. Ha rosszul döntenek, a bevételkiesés marad a biztos jegy helyett.
Ezt akkor tudnák csak kompenzálni, ha az összes járatra ellenőröket ültetnek, ami ugye nem túl gazdaságos.
 

10 komment

Címkék: jegyvásárlás jegy bliccelés

A bejegyzés trackback címe:

https://volannalutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr40369375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.03.07. 17:34:12

Ja ez a közepén perforált jegy? Aminek egyik része a vezetőnél másik az utasnál marad?

Mert itt a vezető azt is el szokta adni, amit meg kellene tartania:)

Zorglub 2008.03.07. 17:44:06

Elég lenne minden buszra egy kamera + felvevő doboz.

És egy kamera + felvevő.

Ezt minden nap más buszra kell feltenni, este megnézni.

Új sofőröket felvenni, azoknak nagyobb pízt adni.


Abból, ami jelenleg a csalások miatt nem jön be, bőven finanszírozható lenne:
- a sok doboz
- az 1 darab kamera + felvevő
- némi jövedelem bővítés a sofőröknek.


Miért nincs ez mégsem?


Mert a sofőrök megosztják az apanázst a feleteseikkel.


Ezért Volán bácsi, az állam bácsi hathatós oda nem figyelésével, emberek tízezreit szopatja nap mint nap az ilyen álszabályozásokkal, ahol egy a lényeg, lehessen mondani, hogy dolgoznak a csalások felszámolásán (minél többen érzékelik - nem érdekes, hogy szívás útján - annál jobb) ÉS lehessen továbbra is nagyokat kaszálni illegálisan.

Tomi 2008.03.07. 17:52:23

Csak azt nem értem, hogy ha a MÁV-nál ,űködik a retúrjegyes megoldás, akkor miért kellett megváltoztatni...? Mint a repülőn? Járatokra retúr? Vagy mi ez?

Manyizga (törölt) 2008.03.07. 18:12:59

5% kedvezmény retúrnál? A MÁV-nál is van ilyen?!

Volannal Utazunk · http://volannalutazunk.blog.hu 2008.03.07. 20:30:39

Cigiző: hát, már csak így adtak jegyet, biztosnak tűnik...

BKV Figyelő: igen, a középen perforált, de ezt adja az automata és a pénztáros is, csak a vezető nem tudja nyomtatni. Ha viszont ellenőr jön, akkor valami összesítőt ő is nyomtat, amivel az adatokat ellenőrizni lehet. Vicces, ha eladja azt is, amivel tulajdonképpen ellenőrizni lehetne őt, ráadásul egy ellenőr sem veszi be, olyan, mintha semmit nem adna... :]

Manyizga: nem is az 5% kedvezmény megszűnte a rossz, hanem az, hogy bármikor hazamehess a jeggyel másnap.

kisa 2008.03.11. 08:37:07

Nahát, a volánnál volt retúrjegy? Mert nekünk eddig egyetlen egyszer sem sikerült retúrt vennünk. Mit retúrt! Közvetlen jegyet olyan vonalra, ahol át kell szállni. Legutóbb Hollókőre szerettünk volna menni, pásztói átszállással, oda-vissza. A hölgy közölte, hogy csak Pásztóig tud adni, és csak oda. Mertmivel onnantól már másik társaság jár.
Akkormosthogyvanez?

Akashi Kaikyo 2008.03.12. 05:52:44


Tomi !!!

Azért működik a MÁV-Start ZRt.-nél, mert ott szintén elég nagy a járatsűrűség, és ott rengeteg hely áll rendelkezésre.

Viszont autóbuszon nem sokszáz, csak 60-65 hely van, így ha pl. vasárnap este előre megváltott menettérti menetjeggyel megjelenik ott egy rakás egyetemista(pl.) akkor cseszheti a volán a buszt, és az egész rendszer nem műkdik.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.03.12. 23:33:20

Zorglub:
Erre gondolt a Volánbusz, csak megbukott a sofőrök ellenállásán. Már az utastérben levő videó-megfigyelő rendszer építése sem lehetséges nálunk, mert erre nagyon harapnak minálunk.
Sajnos ez Magyarország, ahol szinte mindenhol lehet videós megfigyelő rendszer, csak a tömegközlekedési eszközökön tilos (bár olyasmit lehet hallani, hogy az utcán levő sem sokat használ).

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.03.20. 23:08:46

Ritkán utazom Volánal, de:
tudtommal az előreváltott jegy a sofőrök zsebre végzett munkáját hivatott csökkenteni.
Minek kellett megszüntetni akkor a retúrt?

MÁV esetében jobb a retúr: jön a kalauz. kezeli a jegyet, majd a visszaúton DÁTUMOT ír rá, tehát a kezelt jegyet már el nem lehet adni még egyszer, hiszen az odaúton meg a visszaúton is látták, ráírtak.
Érdemesebb lett volna racionalizálni. Dátumbélyegző odaút, dátumbélyegző visszaút. Ha nincs, akkor kézzel ráírja. Ha nem dátum kell, akkor az óra/percet.
Ha már lejárt a jegy, nehezen lehet még egyszer eladni.

"itt a vezető azt is el szokta adni, amit meg kellene tartania". Ezután is el fogja. Nyomtat egy valamit, és elvisz zsebre ezután is. Vagy nem nyomtat ki semmit, és úgyis elvisz. Max annyit mond, h ülj előre :)
süti beállítások módosítása